top of page
  • Sakura

6 причини да гледате “Extraordinary Attorney Woo”


С всеки изминал епизод “Extraordinary Attorney Woo” чупи нови рекорди. Корейската драма разказва за Woo Young Woo – млада жена със синдром на Аспергер, която поради изключителните си способности, започва работа като адвокат в известна правна фирма. Ако вече следите драмата, вероятно знаете защо зрителите с нетърпение очакват новите епизоди на “Extraordinary Attorney Woo”, но ако ли не, сме тук да ви дадем причини да започнете:


Представянето на синдрома на Аспергер

Въпреки че Woo Young Woo започва да работи като адвокат, пред нея стоят нови предизвикателства. Драмата показва как тя се бори с предразсъдъците на хората – било то на нейни колеги, които се съмняват в уменията ѝ, или на други външни хора, докато същевременно се опитва да разбере по-добре света. Макар че в днешно време имаме достъп до всякаква информация, мнозина не са запознати с това как действа аутизмът и че съществува аутистичен спектър – нещо, което е показано в сериала.


Случаите с морални дилеми

“Extraordinary Attorney Woo” е драма, в която във всеки епизод можем да наблюдаваме различен правен случай. Положителното на този тип подход е, че виждаме различни гледни точки, а случаите на адвокат Woo не се разрешават с обикновено познаване на законите, защото в живота нищо не е черно и бяло, и някои от тях са отворени за интерпретация от страна на гледащите. Дори и сложни, главната героиня успява да ги разреши с брилянтен ум и нестандартни идеи.


Любовта към правото

Както Woo Young Woo, така и баща ѝ са привързани към правото и този факт им помага да се сближат. По време на случаите се налага Woo Young Woo да види отвъд твърденията на останалите, а страстта ѝ в сферата помага не само на клиенти, които не могат сами да се защитят, но и на такива, на които никой не вярва или не са събрали смелостта да се изправят срещу истината.


Запомнящи се второстепенни герои

Woo Young Woo има армия от поддръжници – баща си, който я е отгледал сам; ведрата си приятелка, чийто ентусиазъм за събитията в живота на Woo може да бъде надминат само от верните к-драма фенове, както и екипът на Hanbada – Choi Soo Yeon, винаги готова да защити Woo Young Woo от всякакви нападки, и истинският лидер Jung Myung Seok. Общото между тях е, че независимо колко голяма опора са ѝ, всичките искрено вярват, че тя е достатъчно силна да се защити и сама.
Не бива да забравяме и приноса на Kwon Min Woo, Tae Soo Mi и Han Seon Young. Те може и да са по-отрицателни герои, но са тип хора, които срещаме често – завистливи и/или амбициозни.


Любимата ни двойка: Lee Joon Ho и Woo Young Woo

Не си мислете, че сме пропуснали Lee Joon Ho, защото за отрицателно време той се превърна в един от най-любимите ни к-драма герои. Освен че е неотлъчно до Woo Young Woo, когато тя има нужда от него, и е способен постоянно да слуша факти за китове от главната ни героиня, той е наясно с чувствата си към нея и поема отговорност за решенията си. Woo Young Woo знае, че е възможно аутизмът ѝ да създаде пречки и пред двамата в бъдеще, но Lee Joon Ho я уверява, че всеки заслужава любов и това, което той изпитва, е точно това, а не просто мило отношение. Без да нахлува грубо в света ѝ, с много уважение и разбиране той се опитва да стане част от него.


Балансът

Драмата няма излишен момент и добре успява да жонглира между забавните моменти, сериозните и трогателните, които докосват сърцето. В определени сцени пък има достатъчно символика, че да се вгледате отново с интерес в екрана.


Comentários


bottom of page