top of page
  • albenacacheva

5 к-поп идоли, които са започнали кариерата си като деца актьори


По случай Международния ден на детето ще ви разкажем за няколко любими и добре познати на феновете к-поп идоли, които са започнали своята кариера на снимачната площадка. Интересен е фактът, че в Южна Корея си имат отделен ден на детето, който се празнува на 5 май. Денят е толкова специален, че се води официален празник. Това е възможност за родителите да се откъснат от натоварения си живот и да прекарат повече време с децата си.


Деня на детето в Южна Корея се появява за първи път през 20-те години на миналия век. По това време учениците искат да привлекат вниманието към положението си и да подобрят статуса си в обществото. Един от основните поддръжници на движението е детският писател д-р Bang Jeong-Hwan, който пръв започва да използва думата дума за деца 어린이 (орини). Той за първи път отбелязва празника през 1923 г. като начин да вдъхне на децата чувство за независимост и национална гордост.


Първоначално Денят на детето е бил на 1 май, но тъй като съвпада с Деня на труда, той е преместен на 5 май. През 70-те години на миналия век денят става официален празник. Оттогава корейците се радват на почивен ден на 5 май.


Международният ден на детето, който отбелязваме в България, е обявен през 1925 г. за първи път в Женева по време на Световната конференция за благосъстоянието на децата. От 1950 г. той се отбелязва на 1 юни в повечето комунистически и посткомунистически страни.


Ето кои любими к-поп идоли са започнали кариерата си като деца актьори:


1. iKON's Chan

Chan печели мястото си в iKON, след като се присъединява към риалити шоуто за оцеляване Mix & Match. Групата има много хитове в класациите, включително световната сензация "Love Scenario". Преди да навлезе в к-попа, Chan участва в няколко драми, сред които "The Great King", "Sejong", "Cain And Abel" и "The Slingshot". Той придобива известност като мини Lee Min Ho, след като се снима като младата версия на популярния актьор в Boys Over Flowers и The Heirs. Той също така е мини Max Changmin в видеоклипа "Balloons" на TVXQ.


2. Moonbin (ASTRO)

Феновете на второто поколение к-поп идоли познават Moonbin, защото той, подобно на Chan, участва в MV "Balloons" на TVXQ през 2006 г., очаровайки хората по света като мини U-Know Yunho. Той също така се снима като младия So Yi Jung (възрастната версия е изиграна от Kim Bum) в хитовата драма Boys Over Flowers. Moonbin дебютира с ASTRO през 2016 г., но продължава да приема малки роли в уеб драми като Idol Fever и Sweet Revenge. Той се завръща на малкия екран с Moment At Eighteen, където играе Jung Oh Je, най-добрият приятел на главния герой Choi Jon Woo.


3. SF9’s Chani

Chani е редовно е на малкия екран, преди да дебютира с момчешката група SF9 през 2016 г. Актьорската му кариера започва с драмите Queen Seondeok и Three Brothers през 2009 г. и преминава към изиграването на младите версии на драматични герои като Kang Maru (изигран от Song Joong Ki) в The Innocent Man през 2012 г. Участва дори в хитовите драми The Queen's Classroom и Signal. След дебюта си Chani става по-известен, след като се снима в приетата от критиката драма SKY Castle, където играе сина на семейство Hwang, Woo Joo. Последните драми, в които участва, са True Beauty и Imitation.


4. Wanna One's Park Ji Hoon

Ji Hoon с популярната си фраза "Save you in my heart" е бил в различни развлекателни агенции, преди да попадне в Maroo Entertainment, да се присъедини към Produce 101 и да дебютира с една от най-големите момчешки групи на всички времена - Wanna One. След разпускането ѝ продължава кариерата си като солов изпълнител. Ji Hoon е в шоубизнеса от 2006 г. като дете актьор, участвайки в мюзикъли и драми, сред които Jumong, The King And I и Iljimae. Той се завръща на малкия екран във Flower Crew: През 2019 г. той изиграва първата си главна роля в "At A Distance, Spring Is Green".


5. STAYC's Si Eun

Всестранно развитата Si Eun е главният вокалис на момичешката група STAYC. Групата дебютира през 2020 г. Si Eun произхожда от семейство на знаменитости, като баща ѝ е легендарният певец Park Nam Jung. Преди да стане к-поп идол, Si Eun има доста успешна кариера като млада актриса. Още през 2014 г. тя започва участието си в детския телевизионен сериал "Pluto Secret Society". Играла е младата версия на много герои в драми, включително Shin Chae Kyung в Queen For Seven Days и Woo Seo Ri в Still 17, като последната ѝ носи награда за най-добра млада актриса. Една от последните ѝ роли е на младата Wol Joo в Mystic Pop-Up Bar.Comments


bottom of page