top of page
  • Sakura

Лакорни: 5 интересни романтични комедии, които да гледате


Най-вероятно, когато си помислите за тайландски драми, се сещате за такива, които се разпространяват в популярни платформи и бързо придобиват известност, като “F4 Thailand: Boys Over Flowers”, “Girl From Nowhere”, както и БЛ драмите. Но освен тях съществуват традиционните такива, които обикновено са по-дълги и се наричат още лакорни. Макар че съдържат много клишета: груби богаташи, от омраза към любов и подобни, сред тях можете да откриете и драми, които ще ви се сторят нещо свежо. Ето кои романтични комедии ви препоръчваме:


Mae Krua Kon Mai (2021)

Историята се върти около Lomdao, която иска да разбере що за човек е Param, за когото семейството ѝ настоява да се омъжи, и за тази цел се преобразява в дръзката и ведра готвачка Fai Dam, настанявайки се в дома на Param. Докато тя крие самоличността си, предстоят много забавни ситуации, с които ще забравите как сте стигнали до последния 26-и епизод.


Gasohug (2016)

“Gasohug” е 6-епизоден сериал, който проследява едно привидно недоразумение: Eve има способността да вижда бъдещето си в сънищата си и така разбира, че бъдещият ѝ съпруг ще е успешен инженер. Когато пред нея се изправя мъжът от съня ѝ, се оказва, че е обикновен служител в бензиностанция. Уверена обаче, че е права, тя се опитва да спечели сърцето му.


Главната героиня ще осъзнае, че съдбата понякога е просто поредица от решения, които ще вземем, а реалността може да е различна от това, което сме си представяли, но също предлага неочаквани възможности.


You Are My Heartbeat (2022)

Драмата е римейк на китайската “The Fox's Summer” от 2017 г. Sira е бизнесмен, който е гермафоб. Въпреки че се труди упорито, за да управлява семейният бизнес, той не се радва на същото отношение като това към проблемния си брат Sasa, който не обича да следва правилата, тъй като е осиновен. Един ден той предлага работа на самоуверената дизайнерка Keetika, чийто доведен баща управлява конкурентната компания.


Ще се влюбите в тази сладка история на противоположности, в която не липсват страхотни тоалети, неоспорима химия между главните герои и допълнителното настроение, внасяно от второстепенните.


My Romance From Far Away (2022)

След като братът на Thofah умира в катастрофа, Thofah отива към малкото населено място, на което живее племенникът ѝ, за да го заведе при дядо му. Семейството му от страна на майката обаче е твърде против детето да живее с тях, защото имат други възгледи за възпитанието му. С цел да убеди детето да дойде с нея, Thofah се задържа по-дълго там.


Макар че е изтъркано да гледаме герой, свикнал с охолен живот, който отива да живее извън големия град и постепенно се променя, като че ли никога не ни омръзва. Да не забравяме и за любовната история между Thofah и чичото и собственик на плантация на кафе Khunkhao.


Love Destiny (2018)

“Love Destiny” е хитова драма, която е спомогнала за нарастване на туристите в Тайланд, и определено има защо. Тя разказва за Kadesurang – млад археолог, който попада в тялото на Karakade – жена от XVII век, която е починала, но преживе е била манипулативна и зла. Годеникът ѝ и неговото семейство са изненадани от внезапната промяна в характера ѝ след размяната.


Сериалът показва как държанието на човек към останалите определя как те ще го третират и че с търпение, постоянство и доброта може отново да спечелиш доверието им. Ако обичате истории с пътуване във времето или пък искате да научите повече за Тайланд през периода Ayutthaya и сте ентусиазирани колкото Kadesurang, драмата е подходящо начало за запалване на интереса ви.

Comments


bottom of page