top of page
  • Sakura

13-годишно момче шофира 300 км без книжка

Актуализирано: 2.01.2023 г.


Наскоро беше съобщено за 13-годишно момче, което шофирало 300 км от Daegu до Seoul без книжка. Момчето катастрофирало в магазин, но не може да бъде наказано заради Закона за непълнолетните.


Заснета от охранителна камера, се вижда как бялата кола се блъска в магазин. Точно преди това да се случи, дете изкача от колата и бяга от мястото на инцидента.


Той бягал от полицията, която го преследвала, след като получила сигнал. Става ясно, че е карал около 300 км преди полицията да го хване.


Както се вижда от видеото, цялата витрина на супермаркета е счупена, след като превозното средство се удря в нея. Собственикът на магазина заявява, че щетите възлизат на 10 милиона вона.


За щастие, няма пострадали, но момчето признава, че просто искало да шофира. Според действащия закон тези под 14-годишна възраст са защитени и не могат да бъдат наказани. Много хора призовават правната система да обърне внимание на това, учейки децата на поемане на отговорност за предотвратяване на бъдещи инциденти с деца, шофиращи без книжка.


Comments


bottom of page