top of page

12 зодиакални животни: личност, съвместимост, предсказване на съдбата


Плъх

Където има хора, има плъхове. Плъховете имат силна адаптивност и способност за оцеляване. За хората, родени в Годината на плъха, се казва, че са енергични и способни да се адаптират към различни обстоятелства. Умни и трудолюбиви , те си поставят ясни цели в кариерата и живота и имат неуморна воля да ги реализират стъпка по стъпка.

Предпазливите “плъх” хора обръщат внимание на пестеливостта и спестяванията. Те обикновено живеят стабилен и добре изживян живот, а са дори и по-добре след средна възраст. Те са прекрасни приятели и партньори, весели и лесни личности, това ги прави добри в изживяването на настроението в партита или други социални места. Понякога импулсивно, но способността им за самоконтрол винаги ги дърпа назад във времето.

Силни страни: адаптивни, съобразителни, оптимистични, внимателни

Слабости: плах, упорит, придирчив, липса на постоянство, егоцентрици.


Вол

В китайската култура Волът е верен приятел, който е направил голям принос за развитието на обществото. Подобно на вола, хората, родени в Годината на Вола, са трудолюбиви, предпазливи, държат вярата си твърдо и винаги се радват да предложат помощ.

Верният характер на хората с китайският знак на Вола им помага да получат доверие от лидерите и приятелите. Те също имат талант да бъдат лидери и са добри в управлението, но може би малко строги. Воловете уважават традиционните идеи, вършейки нещата стъпка по стъпка. Постоянството кара повечето от тях да станат неуморни работници.

Въпреки че е малко консервативен, Волът винаги се опитва да запази справедливостта си, без значение в живота или на работното място, и никога не разочарова хората.

Силни страни: Лоялни, честни, отговорни, трудолюбиви, логични

Слабости: По-малко говорещи, консервативни, упорити


Тигър

Тигрите, считани за смели, жестоки и ужасяващи, са символ на сила и благочестие в китайската култура. В древни времена хората обикновено сравняват императори или царе с тигрите. Тигрите също се считат за покровител.

С необичайната смелост и увереност, хората, родени в Годината на Тигъра, са естествени лидери и винаги могат смело да поставят на практика блестящи идеи.

Те също са щедри, страстни и държат силно чувство за справедливост. Когато срещат слаби хора или виждат нещо нечестно, Тигрите се изправят и предлагат помощ. Тигрите са такива хора, които се осмеляват да обичат и мразят. Ако някой приятел направи нещо нередно, те могат да го посочат директно. Дързостта им ги прави непокорни, упорити и произволни в живота и така не е лесно да приемат съветите на другите.

Силни страни: Смели, страстни, оптимистични, обичат любовните предизвикателства и приключения

Слабости: Бунтари, свръхуверени, упорити, емоционални


Заек

Хората, родени в годините на заека, имат някои характеристики на истинските зайци, които са тихи в повечето моменти, но също така действат бързо, когато е необходимо. Като цяло, зайците са положителни, нежни и елегантни. Те обичат свободата, но веднъж поставили си цели, те просто маршируват към нея без да се разсейват.

Те също са дисциплинирани, типични хора, които са строги със себе си, но толерантни към другите. Макар че изглеждат меки и мили , зайците всъщност са нащрек за непознати и външни хора. Те не вярват на другите лесно, малко вероятно да бъдат заблуждавани от другите. Въпреки това, те имат учтиви маниери в социалните условия.

Силни страни: Оптимистични, благосклонни, щедри, добросърдечни, остроумни и бдителни

Слабости: Малко суетни, емоционално нестабилни, лесно доволни от статуквото


Дракон

Повечето хора, родени в Годината на дракона, са пълни с боен дух и сила. Те са харизматични, привличат много последователи и техните талантливи лидерски умения естествено убеждават всеки на подчинение. Драконите могат да изглеждат безразлични, но те всъщност са изпълнени с гордост, която може да докара предразсъдъците им до крайност. Също така е малко трудно да имат воля да следват някого и нещо. Ако те искат да постигнат високи постижения и да получат голям успех, тогава волята е незаменима.

Силни страни: решителни, амбициозни, независими, енергични, искрени и се радват на голяма популярност сред приятелите си

Слабости: Лесно се отказват, малка воля и нежелание да допускат грешкиЗмия

Змията носи значенията на злодея, мистерията, както и гадателството. В повечето случаи това животно се счита за зло и удълженото без крака тяло винаги плаши хората. Въпреки това, в древните китайски традиции, змията представя почитан образ и е един от най-ранните тотеми на китайските народи. Китайската майка - богинята Nüwa, която казва, че е създала човечеството, има тялото на змия и главата на човек. Китайският дракон има и змийско тяло. Днес на някои места в Китай хората все още вярват, че змия, намерена в двора им, може да донесе късмет.

Хората, родени в годините на Змията, лесно привличат другите за мистериозния характер и грациозно поведение. Те са спокойни и задълбочени и винаги могат да изпълняват план от началото до края. Змиите са типични дълбоки мислители, които са проницателни и скептични за всичко. В любовния аспект Змиите са посветени любовници, които няма да се влюбят в някого друг.

Силни страни: Спокойни, талантливи, скромни, възприемчиви, интелигентни и имат много вдъхновение

Слабости: безразлични, скептични, притежателни и упорити


Кон

В китайската култура конете винаги са представител на герои и таланти. Хората, родени в Годината на коня, споделят някои прилики с коня и по този начин те са смели, силни, талантливи и независими. Конят е под символа на огнения елемент, символизиращ ентусиазма и енергията, която дава на хората енергичен и ентусиазиран характер. В сравнение с други зодиакални знаци, хората с китайския зодиакален знак за коня са по-оживени, енергични, смели и ентусиазирани за хората и живота. Въпреки това, те не са добри в това да крият емоциите си и техните чувства лесно се виждат по лицата им. Но това не засяга тяхната голяма популярност сред хората и не е чудно, че повечето от тях обичат да се присъединяват към социалните дейности. Други черти на хората със зодиакален знак Кон са, че те имат зорко око и показват силно логическо мислене, което им помага лесно да откриват същността и са достатъчно внимателни, за да се грижат за емоциите на другите хора.

Силни страни: Вдъхновени, весели, талантливи, проницателни, интелигентни и популярни в социалния кръг

Слабости: Прекалено амбициозни, свръхуверени, понякога твърде сложни


Овца

Сред всичките 12 китайски зодиакални знака тя е най-нежната. Те рядко си го изкарват на другите или стават много агресивни. Интересуват се от чувствата на другите и никога не желаят да нараняват хората. Тяхната почтена личност ги прави достатъчно съчувстващи, за да разберат проблемите на другите хора от различни гледни точки, особено за техните приятели и близки. Понякога обаче те могат да бъдат много пасивни и са склонни да бъдат песимисти, за да видят лошите аспекти на нещата, което означава, че те се нуждаят от силна подкрепа и достатъчно разбиране от приятелите си. Също така те бдят, когато непознати влизат в тяхната територия.


Силни страни: нежни, симпатични, спокойни, творчески, с въображение

Слабости: отрицателни, колебаещи се, непрактични, а понякога инатливи


Маймуна

Маймуната е умно, живо и с остър ум животно. Поради много прилики с хората, хората се възхищават на маймуната в много култури и китайската култура не е изключение. В традиционната китайска култура маймуната е смятана за талисман на късмета на официалната кариера. В някои западни райони на Китай, маймуната също се смята, че е в състояние да защити малки бебета от зли духове. Най-известната маймуна в Китай е Краля на маймуните (Sun Wukong), роден от камък, който е интелигентен, смел, бунтовен и талантлив. Някои подобни личности могат да присъстват в хора, родени в Годината на маймуната, които са склонни да бъдат бързо находчиви, праведни, смели и хумористични.

Хората с китайската зодиакална маймуна са родени да имат брилянтни умове. Те са не само интелигентни, умни и винаги оценени от учители и родители през цялото си юношество, но и имат силни тела и те са склонни да бъдат отлични лидери. На работното място те проявяват инициатива и имат смелостта да се изправят пред нови предизвикателства. В живота те са полезни и достатъчно хумористични, за да бъдат предпочитани от хората. Въпреки това, хваленето може да им попречи да направят голям успех и те се нуждаят от повече търпение.

Силни страни: Активни, съобразителни, умни, с чувство за хумор

Слабости: сложен, опортюнистичен, нетърпелив


Петел

Петелът е почти епитет на вярност и точност. В китайската култура друго символично значение е за прогонване на зли духове. Хората, родени в Годината на петела, според китайския зодиак имат много отлични характеристики като честност, комуникативност и амбициозност. Повечето от тях са родени красиви. В ежедневието те рядко разчитат на другите. Въпреки това, те могат да бъдат ентусиазирани за нещо бързо, но скоро дасе откажат. По този начин, те трябва да имат достатъчно вярвания и търпение, за да настояват за едно нещо.

Силни страни: Независими, способни, самоуважаващи се, бързо мислещи

Слабости: Нетърпеливи, критични, ексцентрични, тесногръди, егоистични


Куче

Най-големите характеристики на кучетата са лоялност и честност. Всъщност кучетата са предпазливи по природа, което означава, че може да отнеме сравнително дълго време кучетата да приемат нови приятели. Въпреки това, веднъж кучета приемат ли приятел, те ще бъдат много лоялни към приятелите и винагище ги подкрепят. Кучетата са верни приятели, честни партньори и надеждни в семейството. Въпреки че са честни, кучетата също са много критични и понякога правят остра критика. Те не са добри в това да видят цялата картина, за да се вземат предвид неща, които могат да доведат до недоразумения, вместо да обвиняват другите за собствените си грешки.

Силни страни: Смели, лоялни, отговорни, умни

Слабости: Чувствителни, консервативни, упорити


Прасе

Като последен знак на китайския зодиак, прасето представлява богатство и късмет от древни времена. Той е послушен, няма план да наранява другите и може да донесе занятие на хората. Хората, родени в Годината на прасето, са винаги усърдни и праведни и никога не са претенциозни. Така прасетата са лесни за печелене на доверието им. Състрадателният и неподправен характер ги кара да предлагат на другите по всяко време, което води до получаване на много добри приятели. Силното чувство за отговорност също ги кара да не щадят болките на работното място. Прасетата могат да бъдат малко реалистични и емоционални и е трудно за тях да открият лъжи и по този начин лесно да се заблуждават от лоши хора.

Силни страни: Усърден, искрен, позитивен, отговорен, състрадателен, щедър

Слабости: лесно повлияни, реалистични, емоционални, самодоволни


Първа част на статията, в която можете да видите към кой зодиакален знак спадате, можете да намерите тук:
Comments


bottom of page