top of page
  • Sakura

Шин Мин А от ILUV споделя, че е била тормозена от членовете на групата си, компанията ѝ отговаря

Актуализирано: 2.01


Важно: Статията съдържа чувствително съдържание.


Шин Мин А, която е под името Cocoah в канала си в YouTube, разкри, че се е опитала да се самоубие, след като е била непрекъснато тормозена от членовете на групата си.

Мин А дебютира в ILUV през 2019 година, но в момента групата се обновява, за да дебютира с повече членове. Новата група, наречена Botopass, в момента пуска профилите на членовете и трябва да дебютира на 4 август.Докато тренира с групата си, Мин А пуска видеа в YouTube, в които разказва за живота си като трейни.

Но последното й видео разтревожи феновете заради признанието, че през изминалия ден е опитала да отнеме живота си. Тя отишла на реката Хан, но за щастие, била спасена от полицай:

“Отидох до река Хан призори и си мислех лоши неща, но полицията ме спаси. Няма да забравя.
Благодаря много на полицая, който е братовчед на Taemin от SHINee. Благодаря ти, че утеши майка ми. Ще ти благодаря, когато оздравея.“

Тя споделя още, че е опитала да се самоубие заради всичките страдания, причинени от извършителите, с които е трябвало да се справи. Тя ги умолява да спрат:

“Бих искала да кажа нещо на виновните, които гледат този канал. Толкова съм затруднена заради вас, хора. Моля ви, спрете.“

Феновете й бързо се досетили, че става въпрос за членовете на групата й.


Мин А с бившите си членове от ILUV

Всъщност Шин Мин А споделя дни преди това, че е била тормозена от всички членове и живее в страх през изминалите 6 месеца. Мин А била псувана непрекъснато, а членовете й я тормозели сексуално и я унижавали.


Често влизала в Инстаграм, за да изрази страданието си, тъй като не можела да спи, но се опитвала да стои далеч от социалната мрежа, за да укрепи психическото си здраве.

В друг клип Мин А разкрива, че е била тествана за COVID-19, след като припаднала от мъчителната болка. Докато била на автобуса, изведнъж почувствала, че не може да диша и че изпитва болка и изтръпване в сърцето си и цялото си тяло.

Тя била закарана в болницата. След като била тествана отрицателно, докторът потвърдил, че се сринала заради депресия, паническо разстройство и инсомния:


“Причината, заради която страдам от тези неща, е, защото съм преминала през нечестни и болезнени неща.
Защото имаше хора, които ме разболяха и ме измъчваха, сякаш живея в ада.“

След това тя използва социалната мрежа, за да каже, че е успяла да терминира договора си с помощта на адвокат, но иска официално извинение от компаниите и членовете:


“Публикувах съобщение преди два дена и много хора се свързаха с нас. Много ви благодаря за притеснението…Благодаря ви много. Съжалявам, че не съм отговорила на всички ви.
За първи път ми се случва. Много хора ме попитаха дали съм яла. Много хора ме попитаха дали съм добре сега. Все още не мога да се храня. Сега съм 36 кг.
Единственото нещо, което мога да ви кажа, е, че получих обаждане от компанията си и ме помолиха да го пазя в тайна. Не знам защо трябва да е тайна.
Не трябва ли да се извините? Искам извинение от хората, които ми причиниха това.
Вероятно тайно гледат това. Помислете си, ако имате съвест. Умирам. Знам, че тайно гледате. Не се крийте.“

Тя обаче уверява феновете си, че ще продължи да бъде активна, ще се бори за мечтите си и ще бъде здрава.


А ето и клипа, в който споделя за това, което е преживяла:


По-късно компанията й WKS ENE пусна изявление относно създалата се ситуация:


“Бихме искали да изразим позицията си относно фалшивата информация, че Мин А е била тормозена от всичките 6 членове на ILUV. Със слуховете за вербален и физически тормоз, които обикалят пространството напоследък, осъзнахме, че това сериозно може да наклевети изпълнителите на компанията и бившите членове, които се опитват да намерят пътя си, така че решихме да дадем обяснение.
Мин А си почива от януари заради здравословни причини. Компанията реши да й даде шанс за нов проект, но тя заяви, че се нуждае от повече време, за да се възстанови, така че й позволихме да удължи почивката си. За съжаление, възникна тази ситуация.
WKS ENE и шестте бивши членове на ILUV искат да стане ясно, че твърденията й не са верни. Поради някаква причина Мин А отказва да се срещне с нас, но прочетохме в социалната й мрежа, че страда от психични заболявания като тежко безсъние, така че се опитахме да се въздържим от по-нататъшни действия, надявайки се, че здравето й ще се възстанови.
Шестте членове са шокирани и наранени от едностранните и абсурдни твърдения, направени от човека, който заявява, че изпитва затруднения с психичното си здраве. Особено озадачаващо е как би могла да обвини член, който не е живял в общежитието с нея.
Независимо от това, нямаме друг избор, освен да предприемем отделни правни действия, за да защитим нашите изпълнители от действия, които продължават да разпространяват безпочвено съдържание и да вредят на имиджа и репутацията им. Също така бихме искали да ви помолим да се въздържате от писане на спекулативни статии или злонамерени коментари, основаващи се на непотвърдена информация. Ако сте публикували нещо поради недоразумение, ще се радваме, ако може доброволно да го свалите.
Извиняваме се за закъснението на отговора. Компанията трябваше да потвърди фактите, свързани с Мин А, преди да изкажем позицията си. Благодарим ви.“
bottom of page