top of page

Шефът на Yamy поставя под въпрос законността на взетите записи, доказващи вербалния тормозСагата “Yamy срещу Xu Mingchao” далеч не е приключила, тъй като шефът на компанията отвръща с кратко съобщение, което поставя под въпрос мотивите на певицата за това да направи проблема публичен и допълнително поставя под въпрос законността на тайното му записване. Бившата членка на групата Rocket Girls написа дълга публикация миналата седмица, в която го обвинява в словесната и емоционална злоупотреба, на която е била подложена под неговото ръководство. За да подкрепи твърденията си, певицата сподели и аудио запис от изказванията му, които някой е взел по време на събрание:


„Получих съобщения със загриженост и поздрави от всички през последните няколко дни. Тъй като не мога да отговоря на всеки, искам да изразя благодарността си към вас, както и мислите си. На първо място, искам да успокоя всички, че бавно израствам, което винаги е добро нещо. След това - твърдо съм се ангажирала да изпълня всички задачи, за които съм се съгласила, преди да изпратя писмото, за да прекратя договора си. Към гласовете, поставящи под въпрос моите действия, ще се изправя пред вас със спокойно отношение. Така че наистина се надявам повече приятели да могат рационално да се изслушват и да обсъждат с хората нещата, за които ги е грижа. Някои приятели споделиха собствената си дилема на работното място чрез лични съобщения и аз съм много благодарна за доверието им. В същото време се надявам всеки да взима решения в съответствие със собствените си ситуации. Когато преразглеждате тези неща, не позволявайте на емоциите ви да ви отклоняват от първоначалните ви намерения. Да не казвам клевети, които нямат нищо общо с основния проблем, също е нещо, което все още се опитвам да науча и си припомням. Някои хора казват, че „непълен запис“ лесно поражда въпроси. Само в предишния си пост споменах, че редактирането на лентата, за да се запази само личното съдържание, е за да се гарантира защитата на компанията, колегите и участниците в срещата. Както и да се тълкува, ще стоя зад това. В допълнение, пълният оригинален запис е нотариално заверен. Ако искате да се обърнете към съда в бъдеще, можете да сте сигурни, че няма да бъде изрязана нито една минута и секунда. Що се отнася до човека, който записа разговора, както и хората, които се свързаха с мен - всички те действаха с насоки от собствените си адвокати. Ако настъпи ден, в който друг човек доброволно се изправи, за да разкаже историята си, той ще пусне нова "бомба". Думите могат да нараняват, но и никога не са изчезват. Дали става въпрос за оръжие или щит, само законът може да определи. Накрая, независимо дали се върна към работата ми като танцьор или дори като фермерка, все пак ще е нещо, с което ще се гордея. Думите, които написах по-горе, отразяват част от това, което изпитвам напоследък. Надявам се, че може да помогне, за да дадете сила на някои от приятелите си. Благодаря ви отново за загрижеността и благодаря на нетизените и феновете за цялата ви подкрепа. Признателна съм ви."

По-малко от час по-късно Xu Mingchao отговори:

"Yamy, това е вярно. Уреждането на договора ти е въпрос, който трябва да бъде оставен на закона, не е късно да разбереш този факт. Надяваше се да използваш силата на общественото мнение, за да разрешиш проблема веднага. Знам какво правиш, но не е разумно. Също каза, че записът е събран за доказателства. Аз ти благодаря. Надявам се да се срещна с приятеля ти, който взе записа, в съда и да се консултирам с адвокат дали този вид поведение е законно или не. Благодаря и ти пожелавам всичко добро."

Comments


bottom of page