top of page

"Това не е сън. Ако беше, нямаше да е толкова болезнено": житейски уроци от Boys Over Flowers


“Boys over flowers” се излъчи през 2009 г. и все още е най-доброто и популярно шоу сред тийнейджърите. Драмата се върти около четири момчета, известни като F4, които са богати и учат в гимназия Shinzwa, и разказва за това как животът им се променя, когато едно момиче влиза в училището.

1. Да обичаме някого с цялото си сърце, може да ни промени

Ако сте признали пред себе си, че обичате човек и че не можете да живеете без него, ще имате невероятна сила и решителност да обиколите света, за да го направите щастливи. Вие дори ще имате смелостта да промените собствените си пътища, навици и начин на живот, за да спечелите любовта и одобрението на партньора си. С това еуфорично усещане може дори да изглежда толкова лесно да се пренебрегнат приятелите.


2. Външната красота не е всичко

Дори и да сте красиви, няма значение, ако нямате прекрасно сърце. Човек, който може да не е красив, но има красива душа, е Geum Jan Di, която е трудолюбива и се опитва да направи всичко, което може, за да направи хората около нея щастливи. Трите момичета в училището й са красиви външно, но са с грозно сърце, защото се подиграват на другите.


3. Всеки заслужава втори шанс

Хората са родени да правят грешки. Понякога поради ситуации или по едни или други причини, те могат да правят грешки неволно. Хората заслужават втори шанс.

Без да познаваш човек, не можеш да го съдиш. Както в тази корейска драма - So Yi Yung може да изглежда зъл и студен, но всъщност е невинен и има топла душа. Само заради семейните му проблеми, той не е бил разбран от много хора.

3. Тормозът

Причината обаче Geum Jan Di да се замеси с F4 е, когато тя се изправя пред групата, след като те тормозят момче до самоубийство. Чрез героичните си действия Geum Jan Di получава стипендия, за да учат в едно и също училище, но когато тя става следващата мишена на лидера на F4, тя не получава нищо от нея. Сближавайки се с Gu Jun-pyo (Lee Min-ho), тя бавно разбира какво го кара да бъде толкова арогантен в живота. Нейната грижа за Gu Jun-pyo дори му позволява да се отпусне и да не бъде толкова груб.

4. Рисковете в името на приятелството Драмата прекрасно показва истинското значение на приятелството като жертва на обичта в името на щастието на твой приятел от детството. Показва още безусловна любов (между водещата двойка), лоялност между приятели, брат и сестра, борба с шансовете и как да бъдеш силен при всякакви обстоятелства. Приятелството на F4 е силно и истинско - всеки един е бил там за другия, когато нуждата възниква, и никой не се страхува да покаже правилния път, ако някой е избрал грешния.

Comentários


bottom of page