top of page
  • Sakura

Съдът съобщи кои са несправедливо отстранените участници в “Produce 101” заради манипулациитеНа 18 ноември се състоя съдебният процес по обжалването на случая с манипулациите в поредицата “Produce 101”.

Преди това обвиняемите по делото, свързано с манипулациите в “Produce 101”, получиха присъдите си. Продуцентът Kim Yong Bum получи присъда от 1г. и 8 мес. затвор, програмният директор Ahn Joon Young - 2г. затвор и глоба от 36 млн.вона, програмният директор Lee Mi Kyung - глоба от 10 млн.вона, две компании - 5 млн.вона глоба и три ентъртейнмънт компании - 7 млн.вона.

CJ ENM заявиха, че ще се съобразят с решението на съда, както и че са постигнали споразумение с компаниите на групата X1 и са започнали дискусии относно компенсациите за другите компании, чиито трейнита са били засегнати от манипулациите.


Днес съдът разкри списъкът с участниците, които нечестно са били елиминирани, коментирайки:

Засегнатите трейнита, разкрити чрез справедлив наказателен процес, могат да бъдат отправна точка към получаването на истинско обезщетение за вреди.

Решено е, че състезателите, които са се възползвали от манипулацията, няма да бъдат разкрити, тъй като не са били наясно с манипулацията, а разкриването на имената им може допълнително да им навреди.


Mnet пусна изявление относно компенсациите:

Днес се състоя процесът, свързан с поредицата “Produce 101”. Mnet уважава решението на съда и смирено приема решението. Още веднъж се извиняваме за създаването на скандал.
По време на процеса списък с трейнита, засегнати от шоуто, беше разкрит. Ние изключително се чувстваме виновни за трейнитата и семействата им, които са били дълбоко наранени от нас.
От момента, в който беше повдигнат въпросът, Mnet обсъждаше компенсации за засегнатите трейнита, които сами можехме да идентифицираме. Някои от дискусиите приключиха, докато други продължават. Ще поемем отговорност докрая и ще дадем най-доброто от себе си, за да компенсираме за загубите всички трейнита, които бяха разкрити на днешния процес.
Искрено се извиняваме още веднъж на трейнитата, наранени от нас, и семействата им, както и на зрителите, които подкрепяха “Produce 101” с любов.

Ето кои са участниците, които са били елиминирани вследствие на манипулацията:

Сезон първи на шоуто:

Kim Suhyun от Mystic Entertainment

Seo Hyelin от SS Entertainment


Втори сезон:

Seong Hyunwoo от The Vibe Label

A.M (Seong Hyun Woo) от LIMITLESS написа:

Тази сутрин бях много объркан, след като изведнъж получих прилив на съобщения от много хора, които изразиха притеснението и тъгата си.
Още веднъж се извинявам на феновете си, че ви накарах да се притеснявате.
Помня времето по време на снимките, когато стоях до зори да репетирам, отчаян да дада перфектно изпълнение и да покажа на всички лицето си поне още веднъж. Много съм натъжен, точно както бях тогава. Както и да е, вместо да се фокусирам върху елиминацията си, съм удовлетворен, че дадох всичко за тази ценна възможност и съм благодарен за израстването.
Също така съм благодарен, че успях да споделя финалните си мисли върху въпроса.
Вместо да ме съжалявате, ще бъда много благодарен, ако можете да ме подкрепяте, докато продължавам с музикалната си кариера. Искрено благодаря на феновете, които винаги ме подкрепят и мислят за мен.

Kang Dongho от Pledis Entertainment

От Pledis Entertainment заявиха, че Mnet още не са се свързали с тях и:

Радваме се, че беше разкрито, че Baekho е жертва, макар и късно. Ще държим под око действията, които ще бъдат предприети оттук нататък.

Компанията отрече и слуховете, че той е искал да се откаже, предизвикани от това, че продуцентът Kim Yong Bum заяви на първия съдебен процес, че е имало участник от втория сезон, който е бил елиминиран, защото не е поискал да дебютира.


Produce 48

Lee Gaeun от Pledis Entertainment

High Entertainment заяви:

След като видяхме информацията, имахме разговори с актрисата Lee Ga Eun, както и вътрешни дискусии. Чрез тези разговори решихме, че в момента нямаме планове за предприемане на отделно действия.
Lee Ga Eun работи като актриса сега, но също така в момента учи музика сама. Ако има възможност или ако тя лично пожелае, ще й помогнем.

Han Chowon от Cube Entertainment


Produce X 101

Timothée Anzardi от ESteem

Kim Kookheon от Music Works

Lee Jinwoo от Maroo Entertainment

Koo Jungmo от Starship Entertainment

Lee Jinhyuk от TOP Media

Keum Donghyun от C9 Entertainment


Източници: Soompi, Koreaboo
Comments


bottom of page