top of page
  • Team BKNews

Продуцентът на Netflix за "Трите тела" почина от отравяне


Lin Qi, изпълнителен директор на Yoozoo Group, който беше хоспитализиран след отравяне на 16 декември, почина на Коледа на 39-годишна възраст.


Той беше сред продуцентите на "Трите тела" (The Three-Body Problem) заедно със създателите на Game of Thrones David Benioff и D.B. Weiss. Netflix придоби правата за англоезична адаптация на романите именно от неговата компания Yoozoo, която същевременно работи и по свои китайски екранизации на романите.

Научната фантастика "Трите тела"


Преди дни властите в Шанхай информираха, че той е бил отровен, а негов колега е задържан във връзка с разследването. Задържаният предполагаемо е изпълнителен директор на клон на компанията Yoozoo, който е отговарял за разработката на продукции по фантастичната трилогия на писателя Liu Cixin. China Economic Weekly, списание, свързано с People’s Daily, служещо на управляващата Комунистическа партия, пише, че Xu е заподозрян за отравянето, като причина са "работни спорове", които са довели до намаляване на заплатата му. Отровата може да е била дадена на жертвата чрез лекарство, добавят те.


Лекар с фамилия Zhou, цитиран от други медии, казва, че председателят е ял боровинки в деня, в който се разболял, но не става ясно дали те са източникът на отровата. На базата на симптомите му, лекарят спекулира, че може се е сблъскал с невротоксин, подобен на този, който се съдържа в бодлите на рибата балон. Поне две други медии казват, че може да е било комбинация от различни отрови.
Източник: Independent, Variety


Comments


bottom of page