top of page
  • Sakura

Още марки се отказаха от партньорството си със Zheng Shuang след скандала; оттеглят наградите ѝ


След скандала на актрисата от Love020, свързан със сурагатното майчинство и двете й деца, още марки се отказаха от партньорството си с нея. Освен че от официалния профил на ''Прада'' в Weibo са изтрили поста за нея под темата на марката си, профилът на марката часовници Lola Rose също са изтрили всички публикации със Zheng Shuang. Списанията Harper’s Bazaar и Weekend Pictorial също са премахнали кориците си с китайската актриса.


Самата Zheng Shuang пък е премахнала съдържание от акаунта си в социалната мрежа, както и хората, които следва, като сега са само двама. Въпреки че написа извинение към ''Прада'', оттогава постът е изтрит.


Наградите Hua Ding, също познати като Наградите Изборът на хората, оттеглиха наградите, връчени на Zheng Shuang - тази за най-добра актриса в модерни китайски телевизионни драми и тази за топ 10 най-любими телевизионни звезди на националната публика. Изявлението им гласи:

Преди няколко дена Комитетът по организиране на наградите Huading реши да оттегли почетните титли на Zheng Shuang.
Наскоро Zheng Shuang беше разкрита от бившия си приятел Zhang Heng и приятелите му за сурогатството и изоставянето на две деца, което не само предизвика сензация в цялата китайска ентъртейнмънт общност, но също така предизвика критики от милиони нетизени и публичен отзвук заради лошо влияние и нарушаване на трите принципа. След това тя пусна късен отговор на личния си Уейбо, но в него тя продължи да подчертава, че не е нарушила закона, дори не изрази малко угризение и дори не изглеждаше да има някакво намерение да се извини за действията си. Дори не спомена двете деца. Такъв уклончив и неясен отговор е не само коравосърдечен, но и игнорира светостта на живота. Този тип поведение се разглежда като такова, при което индивидът смята, че е над закона.
Страната ни забранява всяка форма на сурогатство. Сурогатството и изоставянето е против социалния морал, публичния ред и добрите обноски. Никой не може да преминава границата и да бъде над закона. Една публична личност трябва да има правилен морал и да показва на обществеността собствените си ценности на екрана. Те трябва да насърчават положителната енергия и да насочват обществеността към подходящ поглед към света, в живота и също така да поддържа правилните ценности.
Характерът на публичната личност не е преструвка, но се формира от години на морални напътствия. Като публична личност, Zheng Shuang трябва да работи върху собствените си добродетели и морални ценности. Това е най-основното изискване.
Съгласно съответните разпоредби на „Насоките за управление на почетните титли на наградите Huading”, комитетът реши да оттегли наградата за най-добра актриса в модерни китайски телевизионни драми и тази за топ 10 най-любими телевизионни звезди на националната публика. Сертификатите и трофеите ще бъдат оттеглени и анулирани.
Човекът, който отговаря за това, каза:
Разкритието на сурогатните деца и дискусията относно изоставянето им накараха личната репутация на Zheng Shuang да рухне моментално. Подобно поведение е нейна собствена отговорност и противоречи на първоначалното ни намерение да ѝ присъдим честта. Всички са шокирани от разкритието на сурогатните деца и нейния акт на изоставянето им. Потъпкването на гражданските права и корупцията на човешкия морал е предизвикателство за всичко, което ценим и отстояваме. Това никога няма да бъде толерирано.

Междувременно се съобщава, че работници са видяни на гара Nanjing да свалят рекламите с актрисата съвсем скоро след скандала.

Последвайки изявлението, в социалната мрежа се разпространи, че изявлението й вече се използва от китайските училища за показване на граматически грешки:


Източници: Daily C-pop, Weibo
Comments


bottom of page