top of page

Момче носи усмивки на пациенти под карантинаПациент в тийнейджърска възраст в болница в центъра на Шанхай, квартал Хуангпу, който е въвел управление от затворен цикъл, за да предотврати и контролира разпространението на COVID-19, предизвика усмивки на лицата на своите колеги пациенти и медицински работници с китара и пеене.


С прякор Xiaoliang, 15-годишното момче беше помолило за помощ майка си, за да достави китарата му до определено място в близост до болницата, за да могат работниците да му предадат музикалния инструмент. Западният кампус на болницата в Шанхай Renji, свързана с Шанхайското училище по медицина Jiao Tong, започна управление на затворен цикъл миналия четвъртък, след като работникът е бил положителен за COVID-19.


Поради този инцидент, Xiaoliang, който е в отделението за храносмилателни заболявания, трябваше да бъде поставен под карантина в болницата в продължение на 14 дни, заедно с други пациенти, техните семейства и медицински работници.


След като получи китарата в понеделник, Xiaoliang освети отделението със своята музика. Други пациенти и членовете на техните семейства често могат да бъдат намерени да пляскат и да пеят под неговите мелодии. Някои казват, че музиката е помогнала за облекчаване на безпокойството им по време на карантината.


Xiaoliang също сподели интересни новини и покани другите пациенти да гледат филми на лаптопа си. Сестрите също играят своята роля в това да направят карантината по-поносима за другите. Xu Mei, главна медицинска сестра в отделението по болести на храносмилателната система, каза, че медицинските сестри са споделяли щедро ежедневните си нужди с другите, когато запасите са били на изчерпване.


Източник: China Daily

Comments


bottom of page