top of page

Корейска игра е обвинена в плагиатство на анимето Demon Slayer

Корейската мобилна игра на име Gwisal-ui Geom съобщи в понеделник, че прекратява дейността си на 29 април. Обявата е направена само 5 дни след пускането на играта на пазара.

Причината за това решение се оказва обвинението, отправено към създателите на играта от страна на Корея и Япония, в плагиазъм, поради неописуемо голямата прилика между героите на играта и тези на анимето Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba.
Главният герой не само има физическa прилика с Танджиро (главният герой от Demon Slayer), но и историята е отражение на тази от анимето: семейството му също е убито от демони и той тръгва, за да ги намери и победи.

Като причина за спирането на играта са посочени ,,различни проблеми“ и персоналът, работил по играта, се извинява за причиненото неудобство.  Спечелената сума от играта е блокирана и невалидна.
По-рано създателят на играта съобщава пред корейски сайт за видеоигри, че няма как да се говори за плагиатсвто. Според него се е достигнало до този извод, само защото героите имат сходни дрехи, които са напълно в японски стил и заради основната предпоставка за борба с демоните.
Demon Slayer е едно от най-успешните анимета на 2019г., то е вдъхновено от манга, а през 16 октомври с нетърпение очакваме и филмовата му адаптация.

 Cr: Animesnetwork

Comments


bottom of page