top of page

Концертът на Black6ix в България и как да ги доведем отново?

Само преди година, на 11 май 2019г., когато светът беше пред нас и ние пред него, десетки фенове се редяха на опашка пред Joy Station в очакване на началото на концерта на магнетичните Black6ix, пропътували 8 229 км от Сеул до София, за да се срещнат с нас на българска земя, пеейки и танцувайки заедно на корейски.
Още часове преди концерта, пред залата бяха започнали да прииждат фенове, всички цветни, различни и изпълнени с нетърпение да се срещнат с групата. Опашката се простираше около 10 метра и продължаваше да се увеличава. Всеки показваше любовта и подкрепата си по различен начин, някои носейки мърч на групата, други пеейки заедно с тях, танцувайки...кой както може. За един истински фен няма ограничения, дори да е със счупен крак, или да трябва да вземе баба си, а защо не и малкото си дете със себе си? Имаше хора на различни възрасти и от различни градове, но по всички лица се изписваше усмивка и бурно вълнение в очакване началото на концерта.След отварянето на вратите вълнението нарастваше, като всеки път тълпата от хора отвръщаше с изтръгнати от вълнение крясъци.
Тези с билети Golden имаха удоволствието да влязат първи и шанса да присъстват на репетицията на момчетата и да се снимат с тях преди всички други! Залата беше достатъчно голяма предвид броя на публиката, а отстрани на сцената имаше два екрана, които отразяваха пряко всичко, така че всеки да се наслади на концерта максимално. Концертът започна с песни, като: Like a Flower и Swamp of Despair и още много други. По случай рождения ден на И Джонг Ун, който съвпадна с деня на концерта в София, българските феновете бяха подготвили малка изненада от сърце, с което искрено му показаха любовта и подкрепата си.
Всички в един глас запяха ,,Честит Рожден ден“ на корейски, а организаторите на събитието поднесоха торта на рожденика. Сред публиката някои фенове бяха подготвили специални плакати с поздравителен надпис, а отделно по време на целия концерт всеки държеше лайт-стик, с който да отвърне на емоцията, която идваше от сцента. Сякаш изпитахме това удоволствие от срещата си с тях съвсем наскоро, а мина толкова време! Всеки присъствал на концерта пази в сърцето си съкровения спомен, а какво ни споделя Коси Йорданова, танцьор от българската кпоп кавър група Starlight, фен на момчетата от година и участник в официално състезание от новия им проект, ще откриете в интервюто ни с нея по-долу:

К.Й.: ,,Присъствах на концерта, който беше в България. Момчетата са наистина прекрасни, наистина обичат феновете си и са душички. Тъй като бях със златен билет, имах възможността да ги видя отблизо. Емоцията да видиш идолите си на милиметри от теб е страхотно и го пожелавам на всеки.
Това, което силно ми направи впечатление, е че момчетата бяха много изморени след концерта, но въпреки това се усмихваха и приветстваха black pearl с отворени обятия. Доста бяха изненадани, когато те ми благодаряха на английски, че съм присъствала на концерта им, а аз отговарях обратно на корейски. Ако все още някой не ги станва, препоръчвам ги силно. Огромни сладури са, страхотни танцьори и певци, а и да не забравяме, че са изключително забавни и талантливи.“

1. А сега малко повече за самото състезание. Можеш ли да ни разкажеш повече за него?

К.Й.:,,Разбрах за състезанието веднага щом го обявиха. Очаквах да има нещо подобно още щом се включих в Makestar (проектът им за втория албум). Щом проектът стана успешен бях сигурна, че момчетата ще имат comeback, което значи и потенциален contest.Малко след като се завърнаха те обявиха dance cover challenge-a “Unlock Dance”. По това, което съм виждала, наградите бяха по- различни от тези, на повечето състезания. Например: за първо място Black6ix ще посетят победителя, ще запишат с него кавър и ще има фен мийтинг и покана за ексклузивен концерт. За отлично представяне (5 отбора) всеки участник ще получи подписан албум и покана за концерт, а последната награда е за популярност и тя е само подписан албум.“2. Какво те мотивира да се включиш?

К.Й.:,,Исках да направя нещо, което ще харесам и нещо, с което мога да покажа България пред момчетата. Доста често губех мотивация да се запиша, защото имах натоварен график и тренировки без да ми остава време да уча танца. Ако не бяха прекрасните ми приятели от групата, които да ме ритнат и да ме boost-нат може би нямаше да успея да го направя.“
3. Сама ли избра да направиш кавър точно на тази песен? Ако отговорът е ,,Да" защо?

К.Й.:,,Да, сама избрах да направя кавъра. Преди това имах планове да запиша клип, на друга тяхна песен, но след като излезе “Call my Name”, трябваше да се фокусирам първо върху нея, преди да се захвана с другата. “Call My Name” е доста разчупен, доста енергичен и в същото време на места е доста плавен и chill. Въпреки че не ми е по силите, бях решена, че ще го науча този проклет танц.“

4. Тъй като ти си единственият участник от България какви са наблюденията ти за останалите участници?

К.Й.: ,,Главно сме събрани участници от всякъде - Италия, Аржентина, България. Много се радвам, че не съм единствената включила се в състезанието, а има още хора, които са решили да покажат способностите си. За жалост, заради обстановката, повечето участници са направили танца сами, а не групово. За мен лично, всеки един е конкуренция. Всеки от тях е положил усилия и време, за да научи танца (а той не е особено лесен). Искрено се забавлявах докато учех танца, но сега когато съм вътре в състезанието, усещането е различно.“


********************************************************************************

Коси е участникът, който води по гласове в състезанието, което означава, че България има шанс да приветства прекрасните момчета от Black6ix още веднъж!Като част от една сплотена общност, ние от Summer`s Starry Sky, ви призоваваме да се включите в разпорстанението на танца й и, разбира се, да харесате и оставите коментар!

Линк към изпълнението й:


Bình luận


bottom of page