top of page
  • Sakura

Индийска марка бижута премахна рекламата си, която предизвика недоволство


Бижутерската марка Tanishq премахна новата си реклама, заради която беше разкритикувана наскоро. В рекламата мюсюлманско семейство подготвя традиционна бебешко парти за булката, която е хиндуистка. Зрителите възприеха това като промотиране на "любовния джихад" (термин и теория, отнасяща се за мюсюлмани, които се женят за хиндуистки момичета, за да приемат исляма).


Известни личности също изказаха позицията си, една от които Kangana Ranaut, която написа:

Концепцията не е толкова проблем, колкото изпълнението. Страхливото хиндуистко момиче с извинение благодари на свекърите си за приемането на нейната вяра, не е ли тя жената в къщата? Защо тя е в тяхната милост? Защо е толкова кротка и плаха в собствената си къща? Срамно.
Тази реклама е погрешна по толкова много начини, хиндуистка снаха живее със семейството в продължение на значително време, но приемането се случва само когато тя носи техния наследник. Значи какво е тя - просто яйчници? Тази реклама не само насърчава любовния джихад, но и сексизма.

От марката допълниха:

Идеята на кампанията Ekavatam е да отпразнуваме събирането на хора, които вървят по разлчни пътища, местни общности и семейства през тези предизвикателни времена и да отпразнуваме красотата на единството. Този филм стимулира различни и тежки реакции, противно на самата му цел. Ние сме дълбоко натъжени от неволното предизвикване на емоциите и оттегляме тази реклама, имайки предвид наранените настроения и благосъстоянието на нашите служители, партньори и персонал на магазина.
bottom of page