top of page
  • bknmoni

Най-добрите имена на фендъми според NetizensКорейските артисти не са те без своите помощници - феновете. Всяка група има общност от фенове със специфично име, което споменават заедно с групата.


Например: BTS имат ARMY, а BLACKPINK имат BLINKS. Почти всички групи, ако не всички, имат име на фен базата си.

Наскоро фенове в онлайн общността се събраха и обсъдиха най-добрите имена според тях.


Ето и имената, които те са посочили като най-добри.


BTS - ARMYМного netizens отбелязаха ARMY като най-доброто име на фен база. Със своето значение "Очарователен представител на Младежта", ARMY е избрано като най-доброто име за BTS. Не случайно тяхното корейско име - Bang Tan So Nyeon Dan означава 'Bulletproof Boy Scouts.'


BLACKPINK - BLINKBLINK означава, че феновете ще бъдат с BLACKPINK от началото до края т.е. ще вземат началото и края от името на групата.


GOT7 - IGOT7 (Agase)Официалното име на феновете на GOT7 е IGOT7, но групата ги нарича "agase", което означава бебе птиче на корейски език. Именно заради това, лайтстика им е във формата на бебе птичка. Netizens отбелязват това име като сладко.


GFriend - BuddyGFriend наричат техните фенове Buddy, което е друга дума за приятел. Много нетизени посочват тяхното име като най-доброто, което си отива с името на групата.


TXT - MOANetizens казаха, че MOA е едно от най-сладко звучащите имена. Съкращението означава "Моментите, в които сме заедно" или "Събирам" на корейски. Групата дава това име с надеждата, че те ще съберат своите мечти в една и ще я изпълнят.


Seventeen - CaratИмето на феновете на Seventeen е Carat, защото групата е като диамант. Каратът обикновено показва теглото и размера на диаманта, поради което групата е избрала това име.


BTOB - MelodyBTOB означава 'Born To Beat' и носи смисъла, че песента е завършена, когато има ритъм и мелодия. Следователно, момчешката група е дала името Melody на техните фенове, с което показват, че ги допълват. Много корейски netizens харесват това име точно заради значението.


NU'EST - L.O.Λ. E


Мнозина може да си мислят, че LOVE е клише за име на фенове. Въпреки това, netizens са избрали името на фендъма на NU'EST заради това как L.O.Λ. E е било създадено. NU'EST, написано на корейски, е:

뉴이스트, а главните букви (ㄴㅇㅅㅌ) изглеждат като главните букви за LOVE с V наобратно.

Умно, нали?


B2ST - B2UTYПоследното име на група не е толкова широко разпространено, но шепа нетизени избраха групата B2ST, за да имат подходящото име на феновете - B2UTY. Специалното е, че когато са заедно означават 'Beauty and the Beast' - 'Красавицата и звярът'. Въпреки че името не се използва вече, те смятат, че то е едно от най-сладките за идол група.


Нека да си спомним и за TVXQ - Cassiopeia.Те са група от старото поколение идоли и нямат много гласове, но феновете на стари групи обичат името Cassiopeia, съзвездие на северното небе, на името на кралица Касиопея в гръцката митология, която се слави с прочутата си красота.


Всяко име е специално - зад него се крие смисъл, чрез който артистите искат да покажат значимостта на своите фенове.


Източник: Allkpop

Kommentare


bottom of page