top of page
  • Team BKNews

Изборът на екипа на BKNews: любими драми за 2020 годинаПрез изминалата 2020 година отново бяхме заляти с азиатски драми - някои добри, други не чак толкова. Предвид ситуацията с пандемията обаче, в която продукции бяха спирани и възстановявани, заради риск във всеки момент някой да се зарази, няма как да се оплачем. Разбира се, всяко мнение кои бяха драмите, с които годината ще бъде запомнена и които са ни развълнували достатъчно, че да нямаме против да стоим вкъщи, би било субективно. Ето защо, вместо да ви изброяваме такива с най-добър рейтинг, ще ви покажем на какво се спря нашият екип, който, освен че успя да информира за най-важните събития, изгледа голям брой драми:


Какво по-прекрасно от екип, който не само говори по работа, но и се подкрепя и забавлява заедно? Е, в петимата лекари до голяма степен виждаме себе си, а сериалът се оказа удоволствие за редакторите ни Хриси и Рина, от чиято работа по превода скоро може да видите още.


Драмата разказва за петима лекари, дългогодишни приятели от университетските години, които са колеги в болница „Юлдже“. Освен за професионалните им перипетии, историята ни запознава и с тяхната музикална страст. Те създават собствена група, която идея, идва от един от тях. В невъзможност да откажат, останалите се съгласяват.

Като заговорихме за редакция, няма как да пропуснем и Search - избор на Луиза. Членове на военни издирвателни войски, включително Yong Dong Jin (Jang Dong Yoon) и Son Ye Rim (Krystal), се опитват да се борят срещу мистериозно същество и да се измъкнат от демилитаризираната зона. Те изграждат приятелство чрез борбата си. Yong Dong Jin е сержант, на който му остава малко време в армията. Son Ye Rim е елитен офицер, който има тайна за раждането си.

Николета може и да превежда Hospital playlist, но драмата, успяла да се нареди сред любимите й, е The Bad Kids. Вълнуващата китайска продукция проследява историята на три деца, които неволно заснемат убийство. Така случаят забърква няколко семейства, а резултатът е непредсказуем.

Психологическият трилър не ти сервира всичко наготово. Изградена на принципа приказка-реалност, драмата те кара да мислиш, а сценарият е толкова добър, че всичко си е на мястото. - споделя ни тя.

След дълги преводи, най-добрият начин за разпускане е гледането на романтика, която стопля душите ни, както всеки положителен коментар, който получаваме от вас. Crash Landing on You спечели сърцето на Веси, показвайки сблъсъка между два различни свята - този на Северна и този на Южна Корея. Фактът, че през цялото време се наслаждавахме на химията между Hyun Bin и Son Ye Jin, а съвсем наскоро стана ясно, че са истинска двойка, зарадва екипа ни още повече.


Заплетените сюжети са добре дошли за Косара, за която няма неразгадани тайни. Такъв предлага и The King: Eternal Monarch с Lee Min Ho и Kim Go Eun - може би достатъчна причина да обърнем внимание на драмата. Пред нас се разкриват две паралелни вселени, едната от които в съвременна Корея, а другата - управлявана от монарх.

Макар че е използван и в другите драми, паралелът Средновековие-днешно време си остава все така интересен. - казва ни още тя.

Рина пък, като истински професионалист, искайки да се запознае с икономически термини, избра Money game. В сериала банката Jungin, в която корейското правителство притежава голям дял, е на ръба на фалита. За да се предотврати поредната финансова криза, се събира добър екип. Лишена от романтика, драмата компенсира с вълнуващи моменти.

Освен всичко друго, се показва и корейската действителност на работното място.. Впоследствие главната героиня, която не е добре приета от екипа, е изправена пред морална дилема, свързана с това дали да запази поверителната информация или да извади наяве мръсните схеми на висшестоящите.

Рая се спря на популярния сериал по Netflix Sweet Home, базиран на уебтун. Cha Hyun Soo е гимназист, който, след като се премества в нов апартамент, се случват поредица от странни инциденти. Оказва се, че хората започват да се превръщат в чудовища, а момчето, заедно с други, които живеят там, се борят за живота си.


Въпреки че драмата показва много неприятни неща, тъй като е по-мрачна от типичните, ни учи, че хората можем да бъдем много по-страшни и опасни от всяко друго същество.

Фаворит за 2020 година не само на повечето корейски и международни зрители, но и на Бояна, стана Psycho But It's Okay, чиято статия на тази тематика можете да прочетете в сайта ни.


Корейският сериал ни запознава с медицински работник в психиатрично отделение, който има брат аутист, и автор на приказки с антисоциално разстройство на личността, разкривайки как лечение за всеки душевен проблем може да е любовта и това да приемаме хората в живота си такива, каквито са.


Ивет, за която всяка драма, която те мотивира, си заслужава гледането, заложи на Start-Up. В нея Seo Dal Mi и Nam Do San започват общ бизнес чрез така наречения Sandbox. Сериалът даде възможност на Kim Sun Ho да блесне с прекрасната си актьорска игра, а сюжетът ни показва как човек не трябва да идеализира друг, колко важна е прошката, но най-вече - трудностите по пътя към мечтите ни - в един момент не осъзнаваш как си започнал да се вълнуваш дали героите ще успеят да ги сбъднат.Пожелаваме ви през 2021 година да успеете да сбъднете всичките си мечти, а ние обещаваме, че ще продължаваме да ви радваме!

Comments


bottom of page