top of page
  • Sakura

В капана на зимата: обилният снеговалеж в Япония взе и жертви


От началото на седмицата Япония се бори с обилния снеговалеж, който остави без електричество и около 10 000 домакинства в северната и западната част на страната. Рекордно количество беше регистрирано в Minakami с 220 см сняг и в Yuzawa със 180 см. Двама възрастни мъже намериха смъртта при отделни инциденти, като паднали, докато разчиствали снега от покривите на къщите си.

Междувременно стотици автомобили останаха блокирани в снега на магистралата Kanetsu, въпреки че служители на компанията оператор цяла нощ разчистваха снега. В четвъртък вечерта колоната на задръстването беше 15 км. В някои части движението започна бавно, но някои шофьори останаха на място повече от 40 часа, а в определен момент броят на закъсалите превозни средства достигна до 21 000. Към обяд в петък все още имаше 1000 закъсали автомобила.

Най-малко четирима души са откарани в болница, а в района бяха изпратени войници, за да осигурят храна, вода, бензин, одеяла и химически тоалетни за пътниците.

Японската метеорологична агенция прогнозира още снеговалежи в северните части на страната и по крайбрежието на Японско море по-късно днес, като предупреди за лавини и още нарушения на пътния трафик.


Източник: CNN

Commentaires


bottom of page