top of page
  • Sakura

Боливудски звезди на разпит за мащабно наркоразследване


Боливудските актриси Deepika Padukone, Shraddha Kapoor и Sara Ali Khan са били разпитани във връзка с мащабно наркоразследване в Индия. След смъртта на звездата Sushant Singh Rajput федералната полиция започна да разследва нарковръзка, като бяха арестувани приятелката му Ria Chakravarthi, която беше обвинена в участие в организация за доставка на наркотици, както и брат ѝ. Съдебният им арест е удължен до 20 октомври.


В радара на разследванията на Бюрото за контрол на наркотиците в Мумбай са поне 50 души, свързани с филмовата индустрия.

Някои от най-големите продуцентски компании в Боливуд (включително тези на Shah Rukh Khan, Aamir Khan и Salman Khan) са завели съдебни дела срещу индийските медии за "безотговорно отразяване" на случая със смъртта на Sushant Singh Rajput и наркоразследването.


"Личното пространство на хората в Боливуд е нарушено и репутацията им се уврежда непоправимо като целият Боливуд се изобразява като престъпен, потънал в наркокултурата и превръща това да си част от Боливуд в синоним на престъпни действия в общественото въображение", се твърди още.

bottom of page