top of page
  • Sakura

Админът на порнографските чатове в Telegram получи присъда от 40 години затвор


В четвъртък съдът в Сеул осъди ръководителя на една от най-големите схеми за онлайн секс трафик в страната на 40 години затвор.


Централният окръжен съд в Сеул призна Cho Ju-bin за виновен, тъй като е нарушил законите, защитаващи малолетните от сексуален тормоз и е ръководел криминална схема, за да получи пари, като създавал и продавал видеоклипове с насилие.


Беше разпоредено също така да се публикуват личните му данни за 10 години и да му бъде забранено да работи в детски заведения в продължение на 10 години след освобождаването му. Cho също трябва да носи електронна гривна в продължение на 30 години и да плати 100 милиона вона.


Обвиняемият широко е разпространявал сексуално насилствено съдържание, което той създавал, като примамвал и заплашвал много жертви - каза съдът, добавяйки, че е причинил необратими вреди на своите жертви, като е пуснал личната им информация.

Съдът заяви, че администраторът трябва да бъде отстранен от обществото за дълго време, предвид "тежестта на престъпленията му, огромния брой жертви и нанесените им вреди, злото му влияние върху обществото и неговото (неразкаяно) отношение".


По-рано тази година бяха повдигнати 14 обвинения. Cho беше обвинен в това, че е организирал криминална схема от миналия май до февруари тази година, по време на която той и неговите съучастници изнудвали 74 жени, включително 16 непълнолетни, да заснемат сексуално насилствено съдържание и да го продават на членовете на Baksabang, онлайн чат стая в Telegram.


Твърди се също, че 25-годишният извършител е наредил на един от своите съучастници да изнасили непълнолетно момиче, след като я е изнудвал заради нейния видеоклип, на който е гола.


Съдът също така осъди четирима негови съучастници на седем до 15 години затвор и максимум 10 години лишаване от свобода за 16-годишен съучастник, обект на Закона за непълнолетните, за работа в онлайн схемата за сексуално насилие.


Наказанието не достигна доживотна присъда, поискана от прокурорите миналия месец, които се позоваха на непоправими щети, причинени на жертвите му. Една от жертвите заяви в петиция, че Cho и съучастниците му са зли и заслужават затвор за 2000 години.


Наричайки решението "само началото до края на делото за сексуално насилие в Telegram", граждански групи призоваха правоприлагащите органи и съдебната власт да работят за защита на правата на жертвите.


На пресконференция, проведена след произнасянето на решенията, адвокатът Cho Eun-ho заяви:

Правоприлагащите органи и съдът трябва да използват всички възможни средства за защита на правата на жертвите, които да бъдат окуражени да живеят живота си отново, като помагат за това извършителите да се изправят пред правосъдието.

Източник: Yonhap news

Comments


bottom of page